absu

De Algemene Belgische Schoonmaakunie

verenigt alle professionele bedrijven in de schoonmaak- en ontsmettingssector, de zware industriële schoonmaak, de afval- en schoorsteenveegbranche.

We zijn de representatieve federatie ten opzichte van de overheid, de syndicaten en de Europese federatie van industriële schoonmaakbedrijven (EFCI).

Als enige officieel erkende beroepsvereniging voor de schoonmaaksector in België, vertegenwoordigen we onze leden en verdedigen hun belangen. Onze leden-schoonmaakbedrijven stellen samen zo'n 36.000 mensen tewerk, goed voor maar liefst 76 % van de totale tewerkstelling binnen de sector.


De ABSU waakt niet alleen over de beroepsbelangen van haar leden, maar werkt ook actief aan de verbetering van het imago van de schoonmaaksector .

Dit is ons logo :
een fonkelende waterdruppel gedragen door de sterren van de Europese Unie.

De sterren verwijzen niet alleen naar ons lidmaatschap van de Europese schoonmaakfederatie EFCI, hun verschillende groottes symboliseren tevens de diversiteit van ons ledenbestand dat zowel uit kleine, middelgrote als grote bedrijven bestaat. De kristalheldere druppel beklemtoont naast onze permanente zorg voor het milieu, ons actieve streven naar helderheid op het vlak van diverse regelgeving, normen, administratie en aanbestedingen.

newlogo


Ook op gebied van opleidingen en begeleiding wil de ABSU een actieve, ondersteunende rol spelen. De snel evoluerende regelgeving en de grootschalige marktintroductie van innovatieve producten noodzaken tot een gedegen, objectieve informatie. Jaarlijks investeren we daarom aanzienlijke bedragen in opleiding en begeleiding van zowel arbeiders, bedienden als kaderpersoneel aan de slag in de sector.